SERVICES

Zoekmachine optimalisatie

SEO: van waardevolle content tot een sterke connectie

Bij Search Engine Optimization (SEO) denk je misschien meteen aan de teksten op je website. Met de juiste zoektermen op elke pagina sta je snel bovenaan de zoekresultaten, toch? Maar zo eenvoudig is het niet, en SEO is zo veel meer dan tekst. Al in de ontwerpfase leggen we de optimalisatiepuzzel voor de ranking en zichtbaarheid van jouw website of shop in zoekmachines, met een duidelijke structuur, goede techniek en ‘google-friendly’ code.

SEO is een aspect van je online business dat we altijd eerst onderzoeken voordat we je over zoekmachine adverteren en campagnes adviseren. Als je jouw pagina’s niet continu optimaliseert qua relevante content en een geweldige gebruikservaring, heeft het weinig zin mensen via zoekmachine advertenties (SEA) naar die pagina’s te sturen.

stijging

Kwaliteit in ruil voor een hogere ranking

Een geoptimaliseerde website of webshop is als een goed geoliede machine. Als hij zowel technisch als qua content snel, soepel en effectief draait, leidt dat tot meer verkeer en meer conversie. Zoekmachines vinden het fijn als een website een heldere structuur heeft en als alle pagina’s eenvoudig te analyseren zijn door hun robots. Maar belangrijker nog: dat de inhoud waardevol is voor de bezoekers en dat de site of shop makkelijk in gebruik is.

Ook linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO. Daarbij zorg je ervoor dat andere, betrouwbare websites verwijzen naar jouw website of shop. Deze links zijn voor zoekmachines het bewijs dat jouw site een geloofwaardige en waardevolle bron is voor gebruikers. Linkbuilding is net als netwerken op LinkedIn – hoe meer connecties je hebt, hoe meer aanzien en zichtbaarheid je krijgt. Hoe ‘sociaal’ is jouw site?

Ontdek meer

Wat wij nog meer voor je kunnen betekenen

Gerelateerde cases