Het ontstaan van een nieuw digitaal tijdperk voor Reyez!

Graffiti ontwerpen
Blog
29 mei 2024
|
5 min leestijd

Heb je het al gezien? Begin dit jaar hebben we een fantastische nieuwe website gelanceerd! Met een strak design, gebruiksvriendelijke navigatie en vol inspiratie is het de perfecte plek om meer over ons werk en passie te leren. Hoe hebben we dit gerealiseerd? Lees hieronder verder over de ontwikkeling van de Reyez!-website.

Reyez!’s origin

Reyez ontstond in 1997 toen Tom Hes door zijn contactlenzen rode ogen kreeg, wat hem de bijnaam ”red eyes” opleverde. Deze bijnaam werd uiteindelijk vervormd tot "Reyez", Spaans voor koningen. Tom, destijds nog graffitikunstenaar, vond 'Reyez!' een perfecte tag en maakte het zijn eigen. 's Avonds versierde hij bushokjes en bouwketens met deze kenmerkende handtekening.

In 2006, toen hij voor zichzelf begon, koos hij na lang twijfelen toch voor de naam Reyez! Deze naam staat voor lef en rebelsheid, eigenschappen die in Tom zijn core zitten. Bij Reyez! willen we dit ook uitstralen en overbrengen op onze klanten en werknemers. We moedigen hen aan om keuzes te durven maken en de beste te worden in het vak dat zij uitoefenen. Daarom hanteren we ook de slogan "Dare to Rule", die deze mentaliteit benadrukt.

Inspiratie achter het ontwerp

De inspiratie voor het website ontwerp is gedreven door onze nieuwe huisstijl, die een rebels en modern karakter uitstraalt die perfect aansluit bij onze werkwijze. De graffitikunst van Tom heeft hierbij als leidraad gediend. In nauwe samenwerking met Tom en ons team hebben we gestreefd naar een ontwerp dat zowel gebruiksvriendelijk als onderscheidend is. We wilden een balans vinden tussen de robuuste stijl van graffiti en een strakke, moderne uitstraling die goed leesbaar is.

Het creatieve proces begon met een intensieve design sprint waarin we doelstellingen, doelgroepen en strategische aspecten van de website bespraken. We ontwierpen de website-structuur en verzamelden inspiratie voor de verschillende componenten. Door middel van schetsen vormden we de lay-out van de pagina's, wat ons hielp snel veel informatie te verzamelen en het team op één lijn te krijgen. Na de initiële sprint richtten we ons op het bedenken en presenteren van een website concept, geleid door onze kernwaarden en identiteit. Dit concept werd verfijnd tijdens tweewekelijkse sprints in de ontwerpfase, waarbij we zorgvuldig naar stijl, structuur en het overkoepelende concept keken. Elk element van het ontwerp is gekozen om onze identiteit te versterken en een consistente gebruikerservaring te bieden die onze doelgroep aanspreekt.

Het proces

Ons ontwikkelingsproces verliep gestroomlijnd en precies zoals we wilden. Tijdens dit proces wordt er met regelmaat tussen creatie, front-end en back-end overlegd om ervoor te zorgen dat de ideeën achter alles duidelijk zijn en gerealiseerd kunnen worden. We pakken eventuele problemen die lastig te bereiken zijn of te veel tijd kosten zo samen aan. Doordat we samen op kantoor zijn en dus een kort lijntje met elkaar hebben, maakt het erg gemakkelijk om er samen doorheen te gaan en zo ervoor te zorgen dat alle ideeën op de juiste manier uitgevoerd worden.

Vanaf het allereerste idee tot de laatste ontwikkeling hebben we elke stap zorgvuldig gepland en uitgevoerd, allemaal met het doel een soepele gebruikerservaring te bieden. We hebben uitvoerige tests gedaan en feedback verzameld van gebruikers om mogelijke zwakke plekken te vinden en te verbeteren. Dit voortdurende proces van optimaliseren zorgt ervoor dat onze website voldoet aan de hoogste standaarden van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

CMS systeem: Nuna 2.0 

Traditionele CMS-systemen zijn vaak ingewikkeld in gebruik, beperkt in flexibiliteit en helaas niet altijd even veilig. Met de kennis die we hebben opgedaan bij het ontwikkelen van talloze websites, heeft ons team developers Nuna ontwikkeld, als antwoord op deze uitdagingen. Met Nuna kunnen we onze website aanpassen zoals wij dat willen. En daardoor zitten er geen grenzen aan onze creatieve visie. We kunnen het zo gek maken als we zelf willen, en dit zorgt er ook voor dat we onszelf uitdagen om verder out of the box te denken.

Voor onze nieuwe website hebben we gebruikgemaakt van Nuna V2, een technisch compleet herziene Nuna. Dit CMS-systeem stelt ons in staat om razendsnel nieuwe content toe te voegen, te bewerken en te beheren, waardoor onze online aanwezigheid een flinke boost krijgt. 

Teamwork makes the dreamwork

Een van de sleutels tot het succes was de nauwe samenwerking tussen verschillende teamleden, elk met hun eigen expertise en perspectieven. Door open communicatie en kritische vragen aan elkaar te stellen werden obstakels overwonnen en innovatieve oplossingen gevonden voor complexe uitdagingen. Het resultaat was een harmonieus samenspel van verschillende disciplines, wat resulteerde in een indrukwekkende en functionele website.

De samenwerking tussen ons ontwikkelingsteam, designteam en Tom was van onschatbare waarde bij het creëren van een website. Het is niet alleen een reflectie van de visie van Reyez!, maar voldoet ook aan de wensen en verwachtingen van onze gebruikers. 

Hindernissen op weg naar succes

Tijdens het ontwikkelingsproces kwam het team diverse uitdagingen tegen. Van technische complexiteit tot designoverwegingen. Samen zijn wij erin geslaagd om een hoogwaardig eindproduct te leveren dat voldoet aan alle verwachtingen.

Een van de grootste uitdagingen was het vinden van een balans tussen looks en de functionaliteit. Het team moest ervoor zorgen dat de website niet alleen mooi was om naar te kijken, maar ook gemakkelijk te gebruiken is. Dat vergde heel wat denkwerk en testen. De micro-animaties waren een grote uitdaging. Denk hierbij aan de header op de pagina met de brush-stroke, de verandering van huisstijlkleuren, het brush-effect op alle buttons en de korrelige textuur op de achtergrond van de site. We hebben flink geëxperimenteerd en verbeteringen aangebracht om ervoor te zorgen dat iedereen een prettige ervaring heeft tijdens het browsen op onze website.

Voortdurende groei en innovatie

De lancering van de nieuwe website van Reyez markeert niet het einde van een reis, maar eerder het begin van een nieuwe fase vol mogelijkheden. Met een sterke technische basis, een creatieve visie en een toegewijd team staan wij aan het begin van voortdurende innovatie en groei. Deze nieuwe website markeert het begin van een nieuw hoofdstuk, waarin we ons nog verder willen ontplooien als een echte gamechanger in de digitale scene. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst ons brengt!

Terwijl de weg naar succes vol hobbels en bochten zat, hebben we door vastberadenheid en een flinke dosis humor elke hindernis weten te overwinnen. En nu, met een nieuwe website die barst van de creativiteit en innovatie, staan we klaar voor de volgende grote uitdaging. De toekomst ziet er rooskleurig uit—of misschien meer graffiti-gekleurd!

Ben je benieuwd naar hoe wij werken, Nuna 2.0, onze projecten of onze cultuur? Hou onze kanalen in de gaten voor updates!Afbeelding van Britt van der Heijden
Britt van der Heijden
Online marketeer

Samen regeren?

Neem dan contact met ons op!
Afbeelding van Lily Molina
Neem contact op!