Maatschappelijk betrokken blijven in een digitale tijd

Maatschappelijk betrokken blijven in een digitale tijd
Blog
29 mrt. 2023
|
5 min leestijd

In een tijd waarin digitale oplossingen een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven, is het belangrijk dat we ons blijven richten op de menselijke kant van de technologie. Dat doen we bij Reyez! door ons actief in te zetten om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Dit doen we onder andere door onze collega’s te betrekken bij lokale initiatieven en samen te werken met maatschappelijke organisaties. Meer over hoe we dat in de praktijk brengen, vertel ik je in dit blog.

Mocht je het nog niet weten, Reyez! is hét full-service digitaal bureau in Alkmaar dat ervoor zorgt dat organisaties excelleren. Hoe? Ons multidisciplinair team is niet alleen gepassioneerd in wat ze doen, maar kijkt verder dan de vraag van de opdrachtgever. Door creativiteit en techniek met data te combineren en altijd de mens centraal te stellen, creëren we digitale belevingen. Zo zorgen we ervoor dat onze opdrachtgevers blij zijn en hun business groeit. In dit proces tot succes hechten wij bijzonder veel waarde aan het maatschappelijk betrokken ondernemen.

WAT HOUDT DAT DAN IN?
Maatschappelijk betrokken ondernemen gaat verder dan simpelweg winst maken en groeien als bedrijf. Het betekent dat een bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor de impact die het heeft op de samenleving en het milieu. Ook het actief bijdragen aan het welzijn van de lokale gemeenschap hoort hierbij. Om ons in te zetten voor dit betrokken ondernemen, stimuleren wij onze collega’s om deel te nemen aan sociale en milieuvriendelijke projecten en door samen te werken met lokale non-profitorganisaties en scholen.

ONZE VISIE EN PIJLERS
Als bedrijf erkennen wij dus de verantwoordelijkheid die we als onderneming hebben om bij te dragen aan een betere samenleving. Dit uitgangspunt zit verankerd in onze bedrijfscultuur en vormt de basis voor de manier waarop wij met onze collega’s, opdrachtgevers en partners samenwerken. Om dit te realiseren, focussen we ons op drie belangrijke pijlers: duurzaamheid, sociale inclusie en lokale én interne betrokkenheid.

SAMEN VOOR DUURZAAM
We zijn toegewijd aan het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van het milieubewustzijn in de digitale sector. Daarom hebben we diverse duurzaamheidsinitiatieven geïmplementeerd. Zo maken we gebruik van groene energie, zetten we ons in voor het verminderen van afval en maken we duurzame keuzes in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Bovendien moedigen we onze collega’s aan voor milieuvriendelijke vervoersopties te kiezen.

SOCIALE INCLUSIE
Omdat we sterk geloven in gelijke kansen voor iedereen, streven we ernaar om een werkomgeving te creëren waarin diversiteit wordt gevierd. We werken actief aan het bevorderen van gelijkheid en diversiteit binnen ons team en werken samen met lokale organisaties om talent uit diverse achtergronden te identificeren en te ondersteunen. Daarnaast bieden we stageplaatsen, mentorprogramma's en trainingen aan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en toegang te krijgen tot kwalitatieve banen in de digitale sector.

LOKALE BETROKKENHEID ONDER ONZE COLLEGA’S
Geworteld in de Alkmaarse gemeenschap, zetten we ons in om de lokale economie en samenleving te ondersteunen. Om voor betrokkenheid in de omgeving te zorgen, werken we nauw samen met lokale bedrijven, non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen. Zo kunnen wij hen helpen met onze digitale vaardigheden en kennis en werken we samen aan projecten die een positieve invloed op de maatschappij hebben.

Ook op de werkvloer stimuleren we het betrokken ondernemen. Omdat onze kings & queens het hart van het bedrijf vormen, stimuleren we hen om zich actief in te zetten voor de lokale gemeenschap. Dit doen we bijvoorbeeld door het aanbieden van vrijwilligersdagen waarmee we lokale projecten en organisaties steunen. Zo steken we bijvoorbeeld ieder jaar onze handen uit de mouwen om samen met Stichting Doesgoed op Nationale Pannenkoekendag de keuken in te duiken.

Naast deze dagen waar we aan deelnemen, organiseren we zelf ook regelmatig activiteiten die voor teambuilding zorgen én bijdragen aan de maatschappij. Zo hebben we een 'clean-up' dag georganiseerd, waarbij het hele team zwerfafval in de omgeving verzamelde. Niet alleen versterkt dit de band tussen onze collega's, maar dragen we ook bij aan een schone omgeving.

Deel jij onze visie op maatschappelijk betrokken ondernemen? Dan maak ik graag een afspraak met je om te onderzoeken wat wij voor elkaar kunnen betekenen!

Afbeelding van Rob Petri
Rob Petri
Algemeen directeur

Samen regeren?

Neem dan contact met ons op!
Afbeelding van Rob Petri
Neem contact op!