What you see is what you get

WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET
Blog
16 aug. 2022
|
3 min leestijd

Visualisatie; de trend van het moment. We gebruiken volop emoticons en gifjes om te communiceren, zelfs oma stuurt een duimpje omhoog 👍 als je vraagt of je vanavond kan komen eten. Her en der wordt er zelfs geroepen dat we terug gaan naar de tijd van hiërogliefen. We denken steeds visueler, we lezen minder en geven beeld meer aandacht dan tekst.

Waar we vroeger nog met veel moeite verslagen maakten met mooie koppen in WordArt om net wat extra visuele aandacht te geven. Heeft iedereen nu alle tools online om eenvoudig afbeeldingen en videos te creëren. Tegenwoordig hoef je niet meer een Photoshop expert te zijn om een professioneel uitziende foto op je Instagram te zetten. Juist doordat mensen aan deze eenvoud gewend raken van het maken van creaties, wordt dit ook op andere digitale terreinen verwacht. Zoals bij het maken van een mooie website.

Langzaam aan begint deze trend ook zijn weg te vinden richting webdevelopment. De meeste websites werken met een contentmanagementsysteem; hierin kun je de inhoud van jouw website beheren. Je vult hele formulieren in, waarna je eindeloos je website blijft refreshen om te zien of dat wat je in je hoofd hebt er ook daadwerkelijk zo uit komt te zien op de website. Dit is straks verleden tijd! Er is namelijk een alternatief; front-end editing, waarbij technische kennis geen vereiste meer is. Een kleine spoiler; wij zijn daarin ook met iets heel tofs bezig.

En wat is front-end editing nu precies? Het is vrij simpel; een website wordt nu meestal beheert via het Content Management Systeem, hiervoor moet je naar een andere pagina dan de website zelf. Bij front-end editing pas je teksten en afbeeldingen direct aan op jouw website i.p.v. een andere pagina. Je ziet de website dus precies zoals ieder andere bezoeker, met het verschil dat je via enkele knoppen eenvoudig aanpassingen kunt doen. Een soort photoshop voor je website, waarin je wel de tools hebt om dingen direct aan te passen maar je ook daadwerkelijk gelijk ziet wat er visueel op de website gebeurt.

Feit blijft wel dat de techniek achter een website blijft. Wil je iets speciaals of wil je toch iets heel complexs implementeren, dan blijf je specialisten nodig hebben. Maar het wordt wel steeds makkelijker om zelf even dat spelfoutje uit jouw website te halen of een afbeelding te vervangen 😉

En laten wij nu ook met een tool komen die er voor zorgt dat jij jouw website content nog beter kunt beheren 😊 Stay tuned...

Afbeelding van Jelle Oud
Jelle Oud
Aanvoerder Developers

Samen regeren?

Neem dan contact met ons op!
Afbeelding van Jelle Oud
Neem contact op!