TOGETHER WE

Afbeelding alt tekst

Woonopmaat wil dat huurders uit de regio fijn kunnen wonen en dat services (bijvoorbeeld een reparatieverzoek) eenvoudig online te regelen zijn. Om huurders met diverse achtergronden positief betrokken te houden en de woningen goed te matchen met hun wensen, is een sterke visuele en duidelijke website nodig. 

FACTS

10x

Meer bezoekers vanuit zoekmachines 

4.5%

Conversie op online service aanvragen

70%

Engagement op de website

Mockup op verschillende devices van Woonopmaat zijn website

Als woningcorporatie heb je te maken met diverse uitdagingen voor online communicatie. Zo heeft een deel van de doelgroep van Woonopmaat bijvoorbeeld moeite met de Nederlandse taal. Belangrijk dus dat ook deze groep via de website hun match vindt met een beschikbare woning en eenvoudig online services kan aanvragen. Daarom is een eenvoudige website structuur en de focus op mobile-first key! Door een sterke visuele communicatie en teksten die aan B1-leesniveau voldoen, maken we de website toegankelijk.

Afbeelding Woonopmaat gezin

We hebben een enorme hoeveelheid aan informatie teruggebracht naar een eenvoudige websitestructuur met een slim interactie-ontwerp om de informatie behapbaar te maken. De interface is mobile-first en sterk visueel ontworpen. 

Mockup op verschillende devices van Woonopmaat zijn website
Woonopmaat werkt met betaalde opties op beschikbare woningen, een goede integratie met het backoffice systeem is daarom essentieel. Via de website kunnen huurders nu zelf hun opties beheren en inzicht krijgen in de wachttijd op deze woningen. Doordat de website zoekmachinevriendelijk is, wordt de website veel beter gevonden.
Mockup op telefoon van Woonopmaat zijn website

Het aantal unieke websitebezoekers en bezoekers via zoekmachines is enorm vergroot. Doordat huurders vaker de website gebruiken en hier vinden wat zij zoeken, worden er minder telefoontjes gepleegd naar Woonopmaat. Potentiele huurders weten hun weg te vinden naar 'Mijn Woonopmaat' waar zij zelf hun opties beheren.

Logo Woonopmaat

Door de sterke visuele website beleving welke Reyez! heeft ontwikkeld voelen de uiteenliggende huurders zich ook online thuis bij Woonopmaat, waardoor wij minder telefoontjes krijgen.

Sander van Diepen - ICT Manager Woonopmaat

Volgende case

keune academy

Samen regeren?

Neem dan contact met ons op!
Afbeelding van Tom Hes
Neem contact op!