Woonopmaat

Welkom thuis

Over Woonopmaat

Woonopmaat wil dat huurders uit de regio fijn kunnen wonen en dat services als bijvoorbeeld een reparatieverzoek eenvoudig online te regelen zijn. Om huurders met diverse achtergronden positief betrokken te houden en de woningen goed te matchen met hun wensen, is een sterke visuele en duidelijke website nodig.

splatter

Facts

 • bezoek
  10X
  meer bezoekers vanuit zoekmachines
 • stijging 4,5%
  conversie op online service aanvragen
 • inschrijvingen 33%
  daling van het bouncepercentage

Uitdaging

Als woningcorporatie heb je met diverse uitdagingen te maken als het aankomt op online communicatie. Een deel van de doelgroep van Woonopmaat heeft bijvoorbeeld moeite met de Nederlandse taal. Hoe kan de website ervoor zorgen dat ook deze groep goed gematcht wordt met de beschikbare woningen en eenvoudig online service aanvragen kan doen, waardoor de organisatie wordt ontlast?

splatter
woonopmaat uitdaging

Inzicht

Om de (potentiele) huurders met laaggeletterdheid goed te kunnen bedienen en positief te betrekken is een eenvoudige website structuur key. Ook moet de website vooral op mobiel toegankelijk zijn. Door een sterke visuele communicatie stijl kunnen we de website toegangelijker maken en voldoet deze aan B1 leesniveau. Want zodra er meer online service kan worden verleend, wordt de woningcorporatie ontlast.

splatter
splatter

Creatie

We hebben een enorme hoeveelheid pagina's en verscheidenheid aan informatie teruggebracht naar een eenvoudige website structuur. Het slimme interactie ontwerp zorgt ervoor dat informatie behapbaar wordt. Het interface design is mobile first en sterk visueel ontworpen. Door de illustratieve stijl maken we complexe communicatie makkelijker en toegankelijker voor alle bezoekers op de website.

splatter
creatie

Techniek

Woonopmaat werkt met betaalde opties op beschikbare woningen, een goede integratie van de website met het backoffice systeem was daarom essentieel. Via de website kunnen huurders nu via 'Mijn Woonopmaat' zelf hun opties beheren en inzicht krijgen in de wachttijd op deze woningen. De techniek van de website is zoekmachine vriendelijk, waardoor de huurdersinformatie en online services veel beter gevonden worden.

splatter
Woonopmaat techniek

Resultaten

De nieuwe website heeft gezorgd voor een verdubbeling van het aantal unieke bezoekers en vertienvoudiging van bezoekers via zoekmachines. Doordat huurders vaker de online webservices raadpleegden resulteerde dit in minder telefoontjes naar Woonopmaat. Potentiele huurders weten hun weg te vinden naar 'Mijn Woonopmaat' waar zij nu zelf hun opties beheren. Huurders voelen zich dus online helemaal thuis bij Woonopmaat.

splatter
Woonopmaat resultaat
Dare to rule!

Ook jouw online ambities laten excelleren?

Dare to rule!

Ook jouw online ambities laten excelleren?

Zorgscore
Vind de beste zorg in de buurt
Vind de beste zorg in de buurt
Villa Zoethout
Ontspannen koffie, eten en borrelen
Een nieuw horecaconcept waar je heerlijk kunt vertoeven, ook met je kids.
Juizz
Dé urban e-bike specialist
Door JUIZZ digitaal te transformeren zorgen we ervoor dat de merkbekendheid groeit en dat dé urban lifestyle zowel in de fysieke winkels als online wordt ervaren.
JLM Lubricants
Vooruitstrevende technologie in automotive
3D technologie zorgt dat automonteurs online snel kunnen vinden wat ze nodig hebben.
Keune Academy
Educatie voor professionals
Een online educatie tool om saloneigenaren op een interactieve manier te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun personeel.
Fietsvoordeelshop
Van lokale winkel naar nummer 1 webshop
De sterke online presence van Fietsvoordeelshop zorgt voor meer verkoop in de webshop en klanten in de winkels! #winwin
Jozo salt
Wereldwijd opvallen in een standaard segment
Hoe val je op als commodity? Voor JOZO maakten wij een online strategie waarin de schat aan zoutkennis doorgegeven kan en móet worden.
Bubalou
Ontketen een outdoor revolutie
Bubalou is niet meer weg te denken uit de outdoor branche. We hebben een merk gecreëerd die communiceert met zijn volgers en in een paar jaar tijd een gevestigde naam is in heel Nederland.
Pronk bouw
Aandacht voor ambacht
Door het ambacht van Pronk Bouw centraal te zetten in alle uitingen, is de naamsbekendheid vergroot en de concurrentiepositie versterkt.
Dobla
Een wereldwijd inspirerend ambacht
Het ambachtelijk geproduceerde, handmade chocolade inspireerde ons om een innovatieve ervaring voor chocoladeliefhebbers, -fijnproevers en -professionals te ontwikkelen.
Vektis
Inzichtelijke data voor de zorg
Uiteenliggende doelgroepen online faciliteren om de zorg in Nederland te verbeteren.
AmbaFlex
Wereldwijde innovatie van verticaal transport
Een digitale gebruikersvriendelijke omgeving die, op basis van locatie, de juiste content toont.
Dare to rule!

Ook jouw online ambities laten excelleren?