SERVICES

E-commerce strategie

Met een sterke e-commerce strategie vallen alle grenzen weg

Online kunnen we alles kopen wat we willen, altijd en overal. Vliegtickets boeken we via een app op onze mobiele telefoon, we kunnen real-time de voorraden van bouwmarkten in de buurt checken en wat we vandaag bestellen via een Instagram-advertentie, wordt morgen thuisbezorgd.

Een sterke e-commerce strategie zorgt ervoor dat jouw klant je overal kan tegenkomen. Niet alleen in je fysieke winkel, je webshop of app, maar ook op een marktplaats als Bol.com, via Google Shopping of bij Zalando: jouw klant kan via verschillende kanalen bij jou winkelen. Prijzen, voorraad, beleving en productinformatie zijn op alle kanalen hetzelfde, ook als je internationaal de groei opzoekt.

stijging

Met een omnichannel strategie ben je overal waar je klant ook is

Zo’n omnichannel e-commerce concept vraagt wel om een goed ingerichte backoffice en continu werken aan conversieoptimalisatie. Laat dat maar aan onze e-commerce specialisten over. Zij inventariseren eerst jouw systemen en onderzoeken welke tooling nodig is om jouw e-commerce strategie uit te rollen.

Is er al een koppeling. tussen je bestel- en financiële systemen? Heb je een ander voorraadsysteem nodig? Wat dacht je van een automatische productfeed voor alle kanalen, zodat je je voorraad centraal kan beheren? We gaan graag met je in gesprek over de grenzeloze mogelijkheden van e-commerce.

Ontdek meer

Wat wij nog meer voor je kunnen betekenen

Gerelateerde cases