SERVICES

Marktplaatsen

Bouw je succes in de wereld van marktplaatsen

Marktplaatsen zijn een belangrijke speler geworden in de webwinkelwereld. Grote shops als Bol.com, Marktplaats en Etsy bieden bedrijven een platform om hun producten te verkopen en een groter publiek te bereiken. Je hoeft geen eigen webshop meer te hebben: je kan zelfs opslag en verzending uitbesteden door magazijnruimte te huren bij een grote online winkel zoals Amazon of Zalando.

Toch zien wij dropshopping niet als de ideale e-commercestrategie. Als dropshipper moet je continu de regels van het platform volgen. Doe je dat niet, zitten er fouten in je productfeed of is je voorraad niet goed op orde, dan kan het platform jou bestraffen met minder zichtbaarheid. En wat als ze ophouden te bestaan, jou of je producten weigeren, of de commissie opschroeven?

stijging

Spreid het risico, benut de kansen

Als ecommerce-specialisten zien wij meer in een omnichannel-strategie. Daarbij behoud je een webshop of fysieke winkel en benut je de kansen die marktplaatsen bieden. Zo bouw je jouw imperium niet volledig op de virtuele grond van een online platform.

Gebruik je aanwezigheid op marktplaatsen ook om traffic naar je eigen shop te genereren – met een pricing tool als Omnia houd je de producten in jouw winkel net iets goedkoper dan die op Zalando of Bol. Zo kun je concurreren met de grote winkels, zonder dat zij reden hebben om jou uit de markt te vechten.

Ontdek meer

Wat wij nog meer voor je kunnen betekenen

Gerelateerde cases